Jom Follow Bunga

Friday, November 29, 2013

Makeup Fotoshoot di Utusan Malaysia 27 November 2013

Rabu lepas ana diberi peluang menatarias wajah pembaca berita TV1 Siti Murni Abdul Aziz di Utusan Malaysia untuk 'Tudung Siti Murni' keluarannya sendiri.

Uniey (panggilan Siti Murni) request makeup ala2 arab. Mujurlah wajahnya dah persis arab...ianya memudahkan ana. Mula2 makeup nude...lepas tu tukar lipstik color oren. Then tukar lipstik pink....pastu tukar eyeshadow letak purple...last skali tukar lipstik merah...hehehe...memang variasi juga wajah Uniey, ana kerjakan...hehehe.

Kami juga ditemani Mira iaitu kakak kepada pelakon Kamal Adli....muka dia sama dgn kamal...hehehe adik beradik...mesti la sama..hehe

Sedikit gambar Uniey yg sempat ana capture dan mira juga....
Alhamdulillah...



Thursday, November 28, 2013

Photoshoot Inai untuk Majalah

Alhamdulillah...pada jumaat 22 November 2013 minggu lepas, bunga dipelawa oleh seorang editor majalah untuk mengisi slot inai dalam sebuah majalah(nama majalah lupa plak..hehe). Bunga bergerak ke Bandar Seri Putra sebelah malam untuk menginai dan berfotoshoot bersama. In sha Allah, karya inai bunga akan bergerak selangkah lagi kehadapan. Bunga menerapkan elemen corak dari timur selatan....

kepada pengantin yang nak bunga inaikan...jom book laju2...sebab tempahan tahaun depan dah pun buka. Book tahun ni..kekal harga tahun ni...book tahun depan, harga dah berubah...

LIKE LIKE LIKE ~ BUNGA Passion of Beauty







Wednesday, November 13, 2013

Menginai dan ukhwahfillah after 15 years...subhanaAllah

Kali ni bunga menginai di rawang. MashaAllah jauh..tapi bunga gagahi juga kerana sebuah persahabatan. Dihubungi semula oleh rakan baik ketika sekolah menengah...tetapi bukan dia yang nak diinai tetapi adik iparnye. Bunga setuju walaupun last minit dia tempah bunga...hehe.

sedikit gambar inai yang bunga lakar full set tgn kaki dan gmbar kami berdua...subhanaAllah...pertemuan ajal maut drMu ya Allah...alhamdulillah syukur...




Maaf ye...xdpt nk tunjuk wajah krn bunga dlm proses nak pakai niqab... :)

Wednesday, November 6, 2013

SKINCERITY : PENYELESAIAN MASALAH KULIT LEBIH DARI LUAR BIASA


Skincerity, produk pasaran global yang menembusi pasaran dunia, diiktiraf sebagai Best Selling Cosmetic Product 2013. Diuji secara dermatologi dan klinikal, gred farmaseutikal, disyorkan pakar kulit, lulus FDA, sesuai untuk semua  jenis kulit, jantina dan usia termasuk bayi..
Memperkenalkan, Skincerity Nightly Breathable Masque, satu2nya revolusi terbaru untuk masker yang boleh bernafas di dunia, bertindak bagi menggantikan set skincare anda yang sedia (setelah kulit mejadi sangat radian dan cantik), atau digunakan bersama set skincare lain bagi meningkatkan keberkesanannya terhadap kulit anda, dengan HANYA SEKALI penggunaan Skincerity setiap sehari!




5 MANFAAT UTAMA SKINCERITY:

1. Cleanser - Membersihkan kulit daripada bakteria dan kuman.
2. Rejuvenate - Membantu pembentukan sel dan jaringan kolagen dengan kandungan atioksidan dan antipenuaan nya. Menghilangkan kedutan halus dan ada lifting effect.
3. Exfoliate - membuang/menanggalkan sel2 kulit mati.
4. Amplify - Bertindak sebagai BOOSTER kepada produk skincare/kecantikan yang sedang anda gunakan.
5. Moisturizer - Melembap dan menghaluskan kulit. 

HALAL KE?

YA


APAKAH BEZA SKINCERITY DENGAN RAWATAN KULIT LAIN?

- Satu produk pada harga paling menjimatkan, dengan hasil menyamai satu set lengkap skincare kelas A++, beribu ringgit rawatan salon kecantikan atau 'Chemical Peel'.
- Sangat menjimatkan masa, hanya beberapa saat untuk 'roll-on' pada wajah atau kulit bermasalah.
Skincerity melakukan 4 tugas dalam satu.. - cucian wajah menyeluruh, melembab, merawat dan melepaskan anti-oksidan ke dalam kulit bagi penjanaan sel2 kulit baru yang luarbiasa pada masa anda tidur!
- Ia sangat sesuai pada mereka yang mempunyai jadual hidup yang sibuk dan padat, tidak perlu set skincare yang cerewet untuk mengekalkan kulit wajah yang anjal, bebas masalah dan sentiasa remaja.



Skincerity mempunyai dua agen anti-oksidan yang sangat kuat dalam merawat kulit; iaitu Vitamin E organik dan Grape seed Oil. Malah, teknologinya telah menjadikan lembapan semulajadi dari tubuh/kulit kita sendiri sebagai agen penting untuk menyeimbangkan/mengawal lembapan kulit.

BERAPA LAMA UNTUK NAMPAK PERUBAHAN PADA KULIT SETELAH MENGGUNAKAN SKINCERITY?
 - Kebanyakan pengguna melaporkan kesan dramatik pada tekstur dan tona kulit yang bertambah baik dalam hanya 1 atau 2 hari sahaja!
- Hasil yang lebih jelas boleh dirasai dalam tempoh seminggu penggunaan dan pemakaian berterusan mampu menyelesaikan banyak masalah kulit lain seperti kekeringan kulit, tompok2 penuaan, pori-pori terbuka/besar dan kedutan.


 - Walaubagaimanapun, tempoh pemulihan kulit juga bergantung kepada keadaan sejauh mana masalah kulit yang dialami.
- Manakala Vitis vinifera (minyak biji anggur -grape seed) adalah antioksidan (OPC) yang terkuat antara semua tumbuh-tumbuhan, berfungsi memperbaiki kerosakan tisu, menyembuhkan luka, mengekalkan kelembapan semulajadi kulit serta mengurangkan radikal bebas dan sinar UV yang mempercepatkan penuaan pramatang kulit.


- Ianya 100% semulajadi (tidak diekstrakkan), 50 kali lebih kuat dari Vitamin E, 30 kali lebih kuat dari Vitamin C, bersifat Bio aktif  iaitu serap serta merta ke dalam badan dan bebas kesan sampingan.



BAGAIMANA UNTUK MENCUCI SISA MASKER SKINCERITY DARI KULIT/WAJAH?

Skincerity sesuatu yang memang 'bijak'. Ia akan melekat pada kulit yang kering, kusam atau rosak dengan kuat, sehingga kulit asal pulih dan telah mendapat kelembapan yang seimbang dan tersimpan dalam keadaan sihat semulajadi.
- Jika anda alami perkara seperti ini, ia menandakan kulit anda tidak sihat, bermasalah atau kering. Jadi, boleh sapukan sedikit pelembab waktu malam dan biarkan kering, sebelum gunakan Skincerity. Ini akan membantu anda untuk menarik keluar Skincerity esok hari dengan lebih mudah.


- Di waktu pagi, kulit sudah berhidrasi, anda akan mendapati Skincerity telahpun menggelupas di permukaan kulit dan kelihatan seperti 'peel off mask' yang kering.
- Apa yang anda perlu buat hanya mengurut secara perlahan2 permukaan kulit dengan air suam atau lotion pembersih. Boleh menggunakan tuala kecil untuk mencuci sisa-sisa yang tertinggal pada kulit, dan anda boleh melihat kulit asal anda yang lebih muda dan segar dari hari ke hari..



KANDUNGAN SKINCERITY:

Acetone, Fluoropolymer, Tocopherol Acetate (Vitamin E), Acrylic Polymer, Water, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Fragrance

** TIPS: Untuk hasil yang terbaik, simpan botol Skincerity dalam kedudukan tegak pada suhu bilik.
** 1 botol tahan untuk 1-2 bulan jika digunakan setiap malam pada bahagian wajah dan leher sahaja. Apabila hasil memuaskan diperolehi, boleh gunakan Skincerity selang sehari...



BERMINAT?
BOLEH ORDER SEKARANG..

HARGA SEBENAR :
RM270(S), RM280(S/S)

KAMI NAK KASI HARGA MURAH2 JE....
PM saya di cikbungaleen@gmail.com atau whatsapp ke 0125197791
- percuma pos laju seluruh Malaysia -

(INGIN JADI STOKIS PRODUK HEBAT INI? AMAT DI ALU-ALUKAN)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Right Reserved cikbungaleen.blogspot.com