Jom Follow Bunga

Wednesday, August 29, 2012

Henna



Semua design henna diukir oleh saya
bersilang2 tangan pengantin posed
kecil2 je leret2 design
dr photographer CSI, wedding ain di seri kembangan
view henna secara dekat
tq CSI
agak simple corak ni dan halus
model bertauliah la kut...syuhada
henna di tangan uzie cheras
putih pulak kaki uzie ni


inpired by memey's design
naik juling mata nak buat ;)
bunga raya? ok gak
model-model henna saya untuk event Beauty Henna
corak pada model inai
tapak tangan pun nk design terkini
model yang memakai henna
lagi corak bunga raya
thanx to ejat rahsia hati



Friday, August 3, 2012

Jangan Bercinta Kalau Tak Mampu...-DDK

Bunga suka sangat ada scene cite DDK - Dejavu Di Kinabalu semalam...memang terbaiklah si Zahir kawan baik si Ammar tu....ni antara skrip/dialog diorg....SYABAS Kak Erma Fatima...antara part of script yang boleh jadi teladan kepada yang berangan nak bercinta bagai....

Zahir : Aku ingat kau balik sini kau jadi lelaki. Macam mana Rama mendapatkan Sita daripada Ravana....(ayat perli tu....dussshhhh)

Ammar : Cinta tu rasa je, Zahir. Dia datang, dia pergi macam angin. Bila dia ada, kau akan nikmati dia sepenuh hati. Tapi bila dia takde, engkau tak perlukan dia, kau biarkan je.

Zahir : Cinta bukan untuk kau simpan.
Kau luah sampai muntah, lepas tu kau biarkan je tanpa sebarang pertarungan. Kau mengaku kalah sebelum kau betul-betul bertarung. Kau ni lelaki jenis apa Ammar?!

nah...amik kawwww....

pengajaran : pertahankan apa yang kau ada...jangan jadi selemah2 manusia....langsung tak berusaha untuk jernihkan keadaan dan baik pulih hubungan mahupun bertindak sebangai gentlement...come on guys....


Ya Allah..aku rindu

Sepi je subuh ni, aku masih lagi mimpi benda yang sama...
'ish...perasaan je kot'...(mengalir lagi air mata ini...alhamdulillah)...

Agaknya Allah mahu aku merinduinya di bulan kemuliaan ini..
Azan dah pun berkumandang tanda subuh bakal menjelang dan rzeki bakal dicari lagi..

Allah merinduiku dan aku juga merinduiNya...rindu memohon ampun, rindu memohon ketenangan, rindu mengharap kebahagian dalam kehidupan ini...

Hanya cinta Kau agung di mataku...

aku perlukan Dia...

Thursday, August 2, 2012

Senyumlah...alhamdulillah

Aku masih lagi boleh tersenyum dan ketawa..saat kau sakiti hatiku dan rendahkan aku.ketahuilah saat nanti,kau juga akan merasa disakiti spt apa yg aku rasa...

Diam Bukan Jalan Penyelesaiannya...

Pernah DIAM 1000 BAHASA?

Semua orang pernah. Aku pun pernah. Tapi sikap diam seribu bahasa dan buat orang lain bersikap geram, dendam, marah terhadap awak...BAGUS KE?

TAK PAYAH nasihat orang lain mengenai agama kononnya apa yang terjadi sudah ditentukan sejak azali. Semua orang tahu benda tu. Yang perlu dari hati ke hati dan TAK BUAT orang lain BERGANTUNG TAK BERTALI adalah dengan KOMUNIKASI.

Betapa pentingnya komunikasi tu untuk menyelesaikan masalah, bukan DIAMkan diri. Kalau BENAR bagai dikata, jika seseorang itu DIAM terus dalam perbalahan dengan maksud berNIAT memperMAINkan perasaan orang lain. Jadi ini berMAKSUD awak berada dalam kategori tersebut. TAHNIAH kerana awak juga mempunyai sikap MAZMUMAH.

Jangan BERLAGAK EGO dengan apa yang awak ada. Selama ini awak yang CREATE jalan cerita untuk semua orang disekeliling awak mengikut TELUNJUK awak. Bila berlaku masalah awak LARI, awak SEMBUNYI, awak TAKUT, awak KECUT, awak BISU.

TERANG LAGI BERSULUH...kerana itu semua sikap awak! awak bukan tuhan untuk memberi UJIAN kepada orang lain. Sekiranya awal2 lagi dah berniat dalam sesuatu hubungan....it will karma to you once u crash on someone...he/she will treate you the same way....then you will REMEMBER how you treat people along time ago....THATS IT....

Waallahualam....


Wednesday, August 1, 2012

Contest Cipta Dialog by Broframestone

Leen just nak test luck...mana taw leh dapat duit raya dr BroFramestone ni...hehehe RM10...nk note baru okay! :-P


kalau korang nak Join pun boleh...sempat lagi smpai tengah malam ni jew...hihihi
klik DISINI


p/s : baby zafirah kompem tension layan papa Mat Saje....banyak jugak Leen tengok pic zafirah dan Mat...kikikiki
To Iera...u maintain manis...hehehe cayalah... :-)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Right Reserved cikbungaleen.blogspot.com