Jom Follow Bunga

Sunday, June 24, 2012

Deco rumah 1~ BUAI ROTAN muatan 150kg??!!

Tadi siang Bunga ada pegi Jusco Aeon dekat dgn umah. Habis Bunga mmbeli teddy pink kat Lovely Lace, terjenguk di ruang legar aras G...so apa lagi segera pjgkan kaki trun ke bawah...

Pameran jualan perabot rumah...rupenye...hahaha

Nampak mcm biasa la..ada jual tilam,kerusi, meja, set sofa, sinki, n lain2...
TAPI...yg mnarik perhatian Bunga adalah BUAI ROTAN. Bunga diberitahu ianya boleh mnampung keberatan 150kg...huuuiiii leh tahan lasak juga buai rotan ni. Sesuai diletak di bawah pouch rumah..untuk santai baca buku bagai..

Buai rotan tu boleh dibayar secara ansuran selama 12bulan tak silap iaitu sbyk rm130 sebulan. Kedai perabot tu terletak di area kelang...(lupa nak ambil address kedai tu..hihi)..ia didatangkan dgn dua warna je...PUTIH dan HITAM..

Kemudian mata perempuan ni terpandang katil ala2 klasik gitu. Berwarna oak..coklat kehitaman...zaman mak ayah kita byk mcm tu. Ni pun salah satu katil saiz queen or king kegemaran Bunga..insyaallah akan beli smua ni...

P/s Bunga suka brangan nk umah klasik kotemporari..hihi tapi still adaptasi dgn moden...nnt Bunga cite lg deco umah impian Bunga k ^_____^~

Saturday, June 23, 2012

Bila kereta nak bermanja

Seminggu dua ni kereta leen mmg sgt2 buat hal..

Mujur la bgkel kereta byk dkt dgn umah Leen ni...

Bengkel feveret Leen ialah castrol auto service dkt seri kembangan...dlm 10minit je dr umah...

Eeemmm last two weeks ekzos patah..ni pulak licking yg dh mcm air paip mmncut..

Aduhai SAYANG...suka ye nk manja2 time duit dh nk kering...aaaiii sabar je la...


Monday, June 18, 2012

BIOLYN Hair SPA Treatment~ Rambut oh Rambut!!!

Assalamualaikum

kali ni bunga nak bercerita satu invitation dari Bro Framestone n friends ke satu saloon rambut....pada 16 Jun 2012. let me introduce to you... nama saloon ni BIOLYN HAIR SPA Treatment di area Seri Kembangan...





punya la kelakar nak cari saloon Biolyn ni...sampai bunga masuk South City Plaza...ekekeke....sape suh tak GPS jer kan....kahkahkah....

sesampai bunga di sana...rupenye dah ramai blogger dah pun beredar..yang tiggal cuma Bro Framestone, Iera KanNursyafiq Mohamad, Ahmad Fauzi Aryaan, Ujang (Azfar) dan beberapa rakan blogger lain di sana... 

HANYA RM10....biar BETUL???

Dengan cucian rambut serta blow...anda tak mungkin dapat RM10 di mana2 saloon rambut kan? Malah siap diberi goodie bag dengan product percuma...ni produk yang bunga dapat... :) SKIN Phyto Hyaluronic Acid Solution...harga biasa RM39...murah sangat...


INGREDIENT??
Oh ya, dalam goodie bag tu...bunga dapat SKIN Phyto Hyaluronic Acid Solution dimana ia baik untuk menghidratkan, firm, menenangkan, dan pemutihan kulit (muka, seluruh badan, ketiak, atau tapak kaki).
Ia dibuat daripada tumbuhan, tiada pewarna tiruan dan tiada minyak dan tak lekit.

Bunga diberitahu, produk mereka buatan sendiri dan disebabkan itu harganya sangat berbaloi dan yang penting tiada bahan kimia.

Sangat2 best time kepala kena sental....ringan dan pekerja mereka juga sangat ramah dan mesra pelanggan.

Selain itu dekorasi Biolyn Hair Spa ini sangat menarik berkonsepkan warna merah hitam dan putih..sangat2 elegant gitu...hehe...checkidauuttt....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v


pekerja yang terlatih dan mesra pelanggan...


tidak seperti saloon rambut yang biasa....kedudukannya sangat selesa dan eksklusif...


produk2 Biolyn yang disusun rapi...


kaunter pembayaran...kad kredit juga diterima :)


ruangan menunggu dengan bacaan ilmiah ~ magazine bagai...





bukan untuk perempuan je, lelaki pun boleh...ehhhhh multi function...for kids pun ada...terbaiklah!!


Jadi kalau korang rasa nk gojes2 dan mendapat rawatan yang murah serta sangat2 berbaloi...jom ramai-ramai ke Biolyn Hair Spa Treatment di Seri Kembangan...

Nak cantik, nak sihat.....kena jaga luar dan dalam...sebab kebersihan itu cerminan diri kita... :-)

Pssssstttt....Bunga juga akan buat rawatan rambut di sini dua minggu dari sekarang...hehehe....

Jom cantik bersama Bunga di Biolyn Hair Spa~

Biolyn Products (M) Sdn. Bhd.
55-1, 2, 3, 4 Jalan SP 2/1, Taman Serdang Perdana
43300 Seri Kembangan, Selangor
Tel : 03-8941 8303, 8945 6780
Fax : 03-8941 7303
Email : enquiry@biolyn.com.my






Inai Shahizan, Azila, Athirah dan Yana

Salam semua....lama rasanya bunga tak update blog ni...di atas galakan seorang blogger malaysia broframestone, so bunga kena la rerajinkan diri aktif semula...ahaakksss....

banyak benda sebenarnya nak share selain post utama bunga iaitu inai pengantin...apa2 pun...checkidaauuttt pic2 inai customer yang bunga conteng tangan kaki diorg bulan Mei dan Jun lepas.



Inai ni bunga conteng2 kat tangan tunang budak opis(sekarang dh jadi isteri) . member bunga yang pengantin lelaki tu...kitorg panggil Amad...

Kenangan bersama pengantin, buat pertama kalinya bunga kena paksa rela tido kat umah pengantin sebab habis deco dh lewat malam....yg paling best n layan tgh malam layan karaoke bersama keluarga perempuan. 

Her family treat me as their daughter as well....sangat2 terharu la...hehehe anyway, congrats again to both of u...may hapiness alwiz wit u...amin~


Yang ni inai last minit di opis...kesian yana....tapi she willing n nak juga pakai inai bunga...anyway, congrats again...wish u hepiness...amin~ :)




Yang ni inai yg bunga conteng2 kat umah Shahizan..member time diploma kat uitm shah alam lepas. sangat2 senang dgn beliau sebab..pengantin tak banyak kerenah...congrats from me too u darl...

Lastly....yang ni inai athirah..di klang. sangat2 senang juga bekerjasama dengan pengantin. kebetulan pengantin lelaki ada juga disana...jadi for the first time jari jemari pengantin lelaki jadi bahan ujikaji (mcm sains plak..hehe) utk deco comel2 dr bunga..konon2 nak samakan dengan pengantin perempuan...

tahniah sekali lagi dari bunga k :)

Pic yang ni di ambil oleh photographer Ejat Rahsia Hati. So sesape nak tengok hasil kerja beliau leh klik kat link tu n trus ke FB beliau. Kerjanya superb OK!! hehehe....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Right Reserved cikbungaleen.blogspot.com